Csicskáztatták, a kocsi után kötötték áldozataikat az uzsorások

Az orosházi ügyészség vádat emelt egy házaspár ellen, akik uzsorakölcsönök révén éveken keresztül szipolyoztak több embert.
A Beol.hu beszámolója szerint az orosházi házaspár hulladékgyűjtéssel foglalkozott, de közben évek óta uzsorakölcsönt adott több, a környezetükben élő hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő, befolyásolható embernek.

A módszerük az volt, hogy a vádlottak nélkülöző embereknek egy hónapra kölcsönt nyújtottak havi 100 százalékos kamatra. A következő hónap elején a kölcsönvevőtől az alapkölcsön kétszeresét követelték, de a követelt összeg felét, azaz az eredeti kölcsön összegét a kölcsönvevőnek „visszaadták", ismét havi 100 százalékos kamatra. Így a rászorult személyek eladósodottságát folyamatosan, évekig fenntartották.

Volt olyan sértett, aki az 50 ezres kölcsönre öt és fél év alatt összesen 4,3 millió forintot fizetett vissza a vádlottaknak.

A vádlottak súlyos fenyegetést és erőszakot is alkalmaztak. Az egyik sértettet azzal fenyegették meg, úgy összeverik, hogy intenzív osztályra kerül. Egy másik sértettet pedig kifejezetten csicskáztattak: éveken keresztül arra kényszerítettek, hogy munkát végezzen nekik. Volt olyan is, hogy a sértettet és annak anyját a kocsijuk után kötötték, úgy húzták őket.

Részletek a Beol.hu-n >>>
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.