Csepeli kettős gyilkosság: a helyszínen rekonstruálták az eseményeket

Három éve a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában megölték az igazgatót és az egyik tanárt.

A csepeli kettős gyilkossággal az iskola gondnokát és a gazdasági igazgatót vádolják. Az ügyészség szerint elszámolási vita állt a háttérben.

A helyszínen folytatódott a bizonyítási eljárás a csepeli iskolában három évvel ezelőtt elkövetett kettős gyilkosság ügyében folyó büntetőperben. A két vádlottat, az iskola gondnokát és a gazdasági igazgatót a büntetés-végrehajtás kommandósai vitték vissza volt munkahelyükre. A vád szerint a gazdasági vezető sikkasztott az iskola pénzéből, amiért el akarták bocsátani. Az erről tartott megbeszélésre elkísérte a gondnok, aki a tárgyalás végén lelőtte az igazgatót és egy tanárt. A bíróság most az iskolában rekonstruálta a történteket - írja a Hirado.hu.

Megnézték azt is, hogy ki lehet-e jönni az épületből a tetőn keresztül. A gondnok ugyanis arra hivatkozik, hogy a gyilkosságot egy csuklyát viselő, ismeretlen férfi követte el. Deme Gábor védője, Ruttner György szerint a volt gazdasági igazgatót legfeljebb bűnpártolásért lehet felelősségre vonni.

Az iskola volt gondnokát előre kitervelten, aljas indokból, több emberen elkövetett emberöléssel vádolják. A korábbi gazdasági igazgatót ugyanezzel, mint bűnsegédet.

A helyszíni tárgyaláson a bíróság megpróbálta tisztázni a vallomásokban meglévő ellentmondásokat, de vizsgálja azt is, hogy a vádlottak védekezése összhangban van az itt látottakkal. A bíróság a csepeli kettős gyilkosság ügyében várhatóan még ebben az évben kihirdeti az első fokú ítéletet.

(hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.