Csepeli gyújtogató: "Másnak se legyen jó!"

Vasárnap hajnalban a rendőrség elfogta a csepeli gyújtogatót. Á. Attila (35) csepeli lakos, aki már tíz éve pszichiátriai kezelés alatt áll, szeptember 22. óta 19 autót gyújtott fel Csepelen találomra, további 11 gépkocsira pedig már ezekről terjedt át a tűz.

Bringával indult vadászni

Egy kiégett Renault az Árpád utcában, ahol két autó gyulladt meg a parkolóban, az egyik teljesen kiégett, Csepelen, 2009. január 17-én
Egy kiégett Renault az Árpád utcában, ahol két autó gyulladt meg a parkolóban, az egyik teljesen kiégett, Csepelen, 2009. január 17-én

„Vadászni” indult, egy újabb felgyújtandó autót keresett a csepeli gyújtogató szombat éjszaka. A rá vadászó rendőröknek gyanús lett az éjszakai hidegben kerékpárral közlekedő fiatalember. Megállították, igazoltatni próbálták, de ellenállt. A rendőrök csak némi dulakodást kvöetően tudták földre vinni, és bilincsbe verni. Miután kerékpárja kormányán egy nylonzacskóban petróleumot és több rongycsíkot találtak, már kétség sem férhetett hozzá, hogy ő lehet a csepeli gyújtogató. Elfogása utáni első kihallgatásán A. Attila (34) beismerte: ő gyújtott fel 19 autót Csepelen a 2008. szeptermber 22 óta tartó ámokfutása alatt. További 11 gépkocsi az előbbiekről átterjedt tűz miatt égett ki.

Az autókat a gyújtógató találomra választotta ki, tulajdonosait nem ismerte. Az autósok kéra az elsődlegese adatok szerint meghaladja a 34 millió forintot.

"Szerencsénk volt"

A csepeli gyújtogató szeptember óta tartó ámokfutását szombaton elégelte meg végleg Budapest főkapitánya. Tóth Gábor elrendelte, hogy a BRFK központi egységei vegyék át a csepeliektől a nyomozást, s minden rendelkezésre álló erőt vessenek be a tettes mielőbbi elfogása érdekében. Bodnár Zsolt dandártábornok, a főkapitány bűnügyi helyettese hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: 40 civil ruhás nyomozóval erősítették meg a csepeli egységeket. - Szerencsénk volt, hogy a gyanúsítottunk már aznap akcióba lépett – ismerte el a tábornok.

"...másnak se legyen jó”

Kihallgatása során A. Attila azt mondta: 2003-ban szörnyű igazságtalanság érte: kigyulladt az otthona, ahol édesanyjával és testvérével élt. Ezek után úgy gondolta, „ha neki rossz, másnak se legyen jó”.

A. Attila 1998-ig dolgozott, azóta hosszabb-rövidebb ideig pszichiátriai kezelés alatt állt. Elfogása után a rendőrség elrendeli az elmeszakértői vizsgálatot, tisztázandó, hogy büntethető-e egyáltalán tettéért.

A csepeli gyújtogató elfogásáért felajánlott egymillió forintos nyomravezetői díjat a rendőrség nem fizeti ki, mivel a gyanúsítottat egy előre eltervezett rendőri akcióban sikerült elfogni – hangzott el a BRFK sajtótájékoztatóján.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.