Csempészésre átalakított autót foglaltak le Záhonyban

Lefoglaltak egy csempészésre átalakított autót a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a záhonyi határállomáson szerdára virradó éjjel.

A kocsiban létrehozott rejtekhelyeken több mint 1.200 doboz cigarettát szállított egy moldovai állampolgár - közölte az észak-alföldi regionális vám- és pénzügyőri főigazgatóság sajtóreferense az MTI-vel.

Kupecz József elmondta: a külföldi férfi olasz rendszámú autójával jelentkezett belépésre a magyar-ukrán átkelőhelyen, ahol nem jelezte, hogy vámköteles áru lenne nála. A szolgálatban lévő egyik pénzügyőrnek azonban gyanús lett a BMW, és úgynevezett másodlagos vizsgálatot rendelt el.

A tételes ellenőrzés során a pénzügyőrök a jármű speciálisan átalakított üzemanyagtartályában és sárvédőjében összesen 1.227 doboz cigarettát találtak elrejtve - tette hozzá az őrnagy.

A vámhatóság a nagy értékű gépkocsit és a dohányárut lefoglalta. A moldovai férfi ellen - aki elmondása szerint Olaszországban akarta értékesíteni a cigarettát - csempészet bűncselekmény elkövetése miatt indult eljárás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.