Csatornaépítés miatt újabb utcákat zárnak le Nagykanizsa belvárosában

A folytatódó csatornaépítési munkálatok miatt a jövő héten újabb nagy forgalmú utcákat zárnak le Nagykanizsa belvárosában - tájékoztatta a beruházó Nagykanizsai Regionális Szennyvíztársulás az MTI-t.

Szerdától lezárják az Arany János utca és a Magyar utca kereszteződésében lévő körforgalmat, valamint az ide betorkolló Magyar utca Árpád utcáig tartó szakaszát, péntektől pedig az ugyancsak ide csatlakozó Vásár utcát is. A közeli Kinizsi utca Dózsa György és Nyírfa utca közötti szakaszára ugyancsak nem lehet majd behajtani.

A beruházó az MTI érdeklődésére közölte: az északi irányból a nagykanizsai belvárosba vezető, a buszközlekedés miatt is rendkívül nagy forgalmú Magyar utcai körforgalom lezárása a tervek szerint augusztus 31-ig tart. Terelőutat nem jelölnek ki a járműveknek.

A Nagykanizsát és térségét érintő, 11,1 milliárd forintos csatorna-beruházás munkálatai miatt a városban a múlt év nyarától folyamatosak az útlezárások. A belvárosban és más városrészekben tucatnyi utcában útfelbontásokkal, szakaszos korlátozásokkal és megváltozott közlekedési irányokkal kell számolniuk a járművezetőknek. A beruházás miatt 12 környékbeli településen is több mint egy éve folynak már - a 74-es főutat is érintő -, útfelbontással járó munkálatok.

A 2011 májusában kezdett építkezések befejezése - a korábban ismertetett tervek szerint - 2012 végére várható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.