Csatornában fuldokló határsértőt mentettek a rendőrök

Ötvenhét határsértőt fogtak el a rendőrök a polgárőrséggel együttműködve az elmúlt 24 órában Csongrád megyében, egyiküket egy csatornából húzták ki a járőrök, megfulladt volna.

A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Szenti Szabolcs elmondta: szombaton késő este hőkamera segítségével öt Magyarország felé gyalogló embert fedeztek föl még szerb oldalon. A járőrök eléjük mentek, majd amikor átlépték a határt, felszólították őket, hogy álljanak meg.

Az öt férfi futásnak eredt, közülük ketten beugrottak a Madarász-tó üzemvíz csatornájába, hogy így szökjenek el a rendőrök elől. Egyikik néhány méter után kimászott és futott tovább, de társa nem tudott kijönni a nyakig érő vízből. A férfi kapálózni, fuldokolni kezdett, majd arccal előre elmerült a csatornában. Az egyik járőrnek még volt annyi ideje, hogy elkapja a férfi hátizsákját és annál fogva kihúzta őt a vízből. A rendőr gyors fellépésének köszönhetően a 33 éves mauritániai férfinak az ijedtségen kívül más baja nem lett - közölte a százados.

A határsértők között egy várandós koszovói nő is volt, az orvosi vizsgálat szerint az asszony és magzata is egészséges - tudatta a szóvivő.

Egy húszéves koszovói férfit azonban őrizetbe kellett vennie a rendőröknek: harmadjára próbált jogellenesen bejutni a schengeni övezetbe, elfogásakor valótlan személyi adatokat mondott a járőröknek, ezért közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás - mondta Szenti Szabolcs.

Az 57 határsértő többsége menekültstátus iránti kérelmet nyújtott be. Csongrád megyében idén eddig már több határsértőt fogtak el a rendőrök, mint tavaly egész évben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.