Csalinők vártak a szatírra

Elfogták a BRFK nyomozói azt a 32 éves férfit, aki május óta legalább hét, 20-30 év közti nőt támadott meg Budapest IX. és X. kerületében. K. Sándornak azonban feltehetőleg lehetnek még áldozatai, akik eddig nem tettek bejelentést.

Legutolsó áldozatát egy néhány nappal korábbi verekedés közben szerzett sérülését eltakaró kötéssel a fején indult becserkészni: ez lett a veszte. A hölgy, akit - mint korábban hat sorstársát - a metróállomástól hazáig kísért, gyanúsnak találta a bekötött fejű idegent, s már a lépcsőházba sem engedte be. Várt pár percet, hogy a férfi eloldalogjon a kapu elől, és megkereste a környéken élő nőket május óta rettegésben tartó szatírra vadászó nyomozók egyikét.

A BRFK nyomozói már hetekkel korábban csapdát állítottak a IX. és X. kerületben a metró Ecseri úti, Pöttyös utcai, Határ úti megállója környékén, esténként a munkából magányosan haza felé tartó nőket rettegésben tartó férfinek. Bodnár Zsolt dandártábornok, a BRFK vezetőjének bűnügyi helyettese nem titkolta, „több csinos csali hölgy” sétált az elmúlt hetekben a szatír vadászterületén, aki azonban egyikre sem csapott le.

Az első támadás május 4-én, éjjel 11-kor történt. A „szatír” lakásáig követte áldozatát, majd egy késsel megfenyegette. A nő azonban ellenállt, a férfi pedig elmenekült. Két nappal később a közelben újabb támadás történt. Áldozata lakásába ugyan megint sikerült berontania, ez alkalommal azonban a szomszédok kopogása zavarta meg.

A rendőrség adatai szerint K. Sándornak először augusztus 4-én sikerült erőszakkal bejutnia egy újabb áldozata lakásába, és fajtalanságra kényszerítenie a hölgyet. Ekkortól azonban már nem érte be ennyivel: ki is fosztotta áldozatait. Utolsó előtti áldozatának lakásából például egy laptopot vitt el. És egyre durvább lett. Vadászterületén a férfiak már nem engedték kíséret nélkül az utcára lányaikat, asszonyaikat.

Több sértett elmondása szerint a férfi többüket lakásukig kísérte, megvárta, amíg kinyitják az ajtót, s támadott. Máskor azzal az indokkal csengetett be áldozataihoz, hogy biztosítási ügynök, és a szomszédnak szeretne üzenetet hagyni. Amikor a segítőkész hölgyek papírért és tollért indultak volna, berontott a lakásukba és belülről bezárta az ajtót.

Bodnár Zsolt szerint a különböző erőszakos bűncselekményekért korábban már többször büntetett K. Sándornak több áldozata is lehet, a rendőrség ezért további sértettek jelentkezését várja.

A BRFK kezdeményezte K. előzetes letartóztatását.

K.Sándor
K.Sándor
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.