Csalás miatt lakat alatt a keszthelyi Jobbik-elnök

A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a Jobbik keszthelyi alapszervezetének elnökét. A férfit csalással gyanúsítják – információnk szerint – ingatlanforgalmazó cégének egyes hitelügyletei miatt. A Jobbik etikai és fegyelmi bizottsága vizsgálatot indított a keszthelyi szervezet elnöke ellen. Frissítve

Több millió forintos csalás gyanúja miatt őrizetbe vették a Jobbik keszthelyi alapszervezetének elnökét. S. Szilárdot – aki a jobboldali vezetésű keszthelyi önkormányzat városfejlesztési bizottságának külső tagja is – információink szerint ingatlanforgalmazó cégének egyes hitelközvetítései kapcsán gyanúsította meg a rendőrség.

Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője mindössze annyit közölt: egy keszthelyi férfi ellen indítottak nyomozást több millió forintos csalás gyanúja miatt. Mindezt Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője azzal egészítette ki: a rendőrség indítványozta az őrizetbe vett S. Szilárd előzetes letartóztatását. A zalaegerszeg bíróság az előzetes letartóztatást délután elrendelte.

Az őrizetbe vett férfi egyik – névtelenséget kérő, ügyvédként dolgozó – közeli rokona érdeklődésünkre mindössze azt közölte: egyelőre nem nyilatkoznak az ügyben.

Szántó Zoltán, a Jobbik keszthelyi alapszervezetének elnökhelyettese megkeresésünkre szűkszavúan annyit mondott: „egy magánjellegű vita miatt megromlott kapcsolata az elnökkel, ezért egy ideje már nem beszéltek egymással.” A helyi Jobbik szervezet több vezető beosztású tagját is megkerestük, ám kivétel nélkül azt állították, hogy semmit nem tudnak az ügyről. A keszthelyi Magyar Gárda alapításában egykor komoly szerepet vállalt S. Szilárd – majd húsz éve létrehozott – ingatlanközvetítéssel foglalkozó cégének egy névtelenséget kérő munkatársa is csak annyit közölt: az igazgatót ők sem tudják elérni. Több forrásból is úgy értesültünk azonban, hogy férfi ingatlanvásárlásoknál segített a hitelközvetítésben, ám az ügyintézés során – legalábbis a gyanú szerint – bűncselekményt követett el.

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője érdeklődésünkre azt mondta: bár a történtekről mindeddig nincs részletes információjuk, etikai és fegyelmi bizottságuk vizsgálatot indított az ügyben. Hozzátette: a vizsgálat idejére felfüggesztették a keszthelyi szervezet elnökének tagságát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.