Csalás miatt nyomoznak a TV2-nél

Bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt nyomozást folytat a Budapesti Nyomozó Ügyészség a TV2 egyik nyereményjátékával kapcsolatban – értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, a tavaly decemberben indult eljárásban hivatásos rendőr is érintett lehet, mivel a feljelentést a Nemzeti Védelmi Szolgálat tette meg.

A nyomozó ügyészség kommunikációját végző Fővárosi Főügyészség a Magyar Nemzet megkeresésére annyit elárult a titokzatos ügyről, hogy csalás miatt az egyik országos tévécsatorna nyereményjátékával kapcsolatban zajlik az eljárás, ám a TV2-t nem nevesítette a hatóság.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a törvény szerint akkor folytat eljárást, ha bíró, ügyész, bírósági vagy ügyészségi titkár, fogalmazó vagy ügyintéző, ügyészségi nyomozó, önálló vagy megyei bírósági végrehajtó vagy végrehajtó-helyettes, közjegyző vagy közjegyzőhelyettes, illetve a rendőrség hivatásos állományú tagja érintett lehet. A feljelentő Nemzeti Védelmi Szolgálat a fent felsoroltak közül csak a rendőrség hivatásos állományú tagjai esetében végez belső elhárítást, így erősen gyanítható, hogy egy vagy több rendőr is érintett az ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.