Csaknem halálra éheztették a kutyakölyköket

Csontsoványra fogyott kölyökkutyákról szerzett tudomást a Komlói Állatvédő Egyesület, tudtuk meg a bama.hu tudósításából. Egy mázai család maga hívta fel az állatvédőket, mondván, szeretnének valahogy „megszabadulni" az ebektől. Két gyermekük vitte haza a kutyusokat, ám otthon nem tudtak róluk gondoskodni.

Az állatvédők kimentek, de arra nem számítottak, hogy a keverék kölyköket ilyen állapotban találják. A pár hónapos fiú és lány kutyának minden bordája kilátszott, szinte jártányi erejük sem maradt. Amikor megjegyezték, hogy talán enni kellene nekik adni, eléjük tettek egy tál vizet. Ekkor az állatvédők úgy döntöttek, hogy elveszik az állatokat.

Napokon belül lett ideiglenes gazda, aki vállalta a gondozásukat. A kutyák már nála vannak, de az etetésük nem egyszerű: a kölykök ugyanis megállás nélkül ennének, akár a rosszullétig is, annyira éhesek. Így csak kis adagokat kaphatnak (rizst és húst), naponta többször, mivel a tápot nem tudják megemészteni (valószínűleg soha nem adtak nekik).

Az egyesület tagjait felháborította az eset. Mint mondják, a kutyák vélhetően napokon belül éhen haltak volna, és bár a szomszédok is látták, mi zajlik a háznál, szemet hunytak fölötte. A család ellen feljelentést tesznek állatkínzás gyanúja miatt, hiszen hajszálon múlt, hogy nem okozták a kölykök halálát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.