Csak az első csecsemőgyilkosságnál nézte meg a bébit

Csak Emiline-nel voltam boldog. Amikor egy évvel később megint terhes lettem, és aztán Virginie megszületett, már nem voltam az – ezzel kezdte vallomását Dominique Cottrez, aki nyolcszoros gyilkosságért áll az észak-franciaországi Douai büntetőbírósága előtt.

A most 51 éves asszony nyolc újszülött csecsemőjével végzett, a kisbabák tetemeit volt házuk kertjében ásta el. A példátlan bűncselekmény-sorozatra 2010-ben derült fény, miután az ingatlant eladták, és az új tulajdonos több csecsemőtetemet is megtalált.

Cottrez nyolcéves volt, amikor apja először megerőszakolta, s vérfertőző kapcsolatuk még jóval azután is tartott, hogy Dominique férjhez ment és megszülte két – ma már 28 és 27 éves – lányát. Terhességeit az erősen túlsúlyos nő kövérségével leplezte. Az első két megfojtott gyereke tetemét becsomagolva egy ideig a szekrényében tartotta. Családja felfigyelt a különös szagokra, de azt hitték, hogy a bűzért a kutyák a felelősek.

Az ápolóként dolgozó nő azt vallotta, hogy csak az első csecsemőgyilkosságkor, 1989-ben nézte meg a baba nemét. Egy kisfiú volt. Az utolsó eset az ezredfordulón történt. Cottrez ügyében július elején várható ítélet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.