Csak álmodta, hogy megerőszakolta a fia

Felmentette a prestoni koronabíróság azt a fiút, akit anyja több mint egy évvel ezelőtt nemi erőszakkal vádolt. A nő azt mondta, egy átmulatott éjszaka után csak álmodta az egészet.

Tavaly februári állításával szemben – miszerint arra ébredt, hogy 14 éves fia megerőszakolja – a nő a prestoni koronabíróságon eskü alatt azt mondta, az egészet csak álmodta. Ráadásul nem először történik ilyen. 2005-ben az egyik szomszéddal volt erotikus álma, amely „annyira életszerű volt, hogy hetekig nem tudott a szemébe nézni”. Noha most azt állítja, 99,9 százalék, hogy a fia nem erőszakolta meg, tavaly a rendőrségnek még az ellenkezőjét állította.

A fia mindvégig tagadta a kihallgatásakor csak annyit ismert el, hogy gyakran aludt az anyjával. Elmondása szerint azon az éjszakán is átment hozzá aludni, bekapcsolta a televíziót és átkarolta a bóbiskoló anyját,  aki felriadt és rákiabált.

A vizsgálat során kiderült, hogy a nőnek már 16-17 éves korában pszichotikus rohamai voltak, az állítólagos megerőszakolása előtt pedig nehéz időszakon ment keresztül, idegösszeomlása is volt. A fia Asperger-szindrómás és figyelemhiányos hiperaktivitás-zavara is van. Anyja a bíróságon azt mondta, lelkileg nehezen viselte a stresszt. „Borzalmas 18 hónapom volt. Próbáltam segítséget szerezni a fiamnak” - idézi a Guardian.

A per ügyésze, Francis McEntee szerint a pálfordulás azonban csak színjáték, a nő a fiát próbálja védeni, nem szeretné, ha börtönbe kerülne. A nő ezt tagadta, és megjegyezte, hogy már a nemi erőszak bejelentése után néhány héttel szerette volna visszavonni a vádat, de „senki sem figyelt rá”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.