Csak a jólöltözött gyerekeken segítünk?

Az Unicef megnézte, mi történik, ha ugyanazt a kislányt rendesen felöltözve vagy koszosan és rongyokban küldi az emberek közé. 

A hatéves Anano az Unicef egy kísérlete kedvéért vállalkozott arra, hogy előbb egy forgalmas utcán, majd egy étteremben játssza az elveszett gyereket.

A kislányt először láthatóan tisztán, rendesen felöltöztetve hagyták magára Tbilisziben, Grúzia fővárosában. Ekkor felnőttek hada állt meg kedveskedve. Kérdezgették, beszédbe elegyedtek vele, próbáltak segítséget hívni hozzá. Mindössze egy piszkos melegítőre, egy sapkára és néhány gondosan felvitt koszfoltra volt szükség, hogy a gyerek tökéletesen láthatatlanná váljon a járókelőknek.

A kísérletet egy étteremben megismételve még szembeszökőbb volt a különbség. Az asztalok közt tétován bóklászó, csinosan felöltözött kislányt mosolyogva fogadták. Többen is megpuszilták, megsimogatták. A piszkos ruhák láttán az emberek közelebb húzták a táskájukat, elhúzódtak előle, vagy egyenesen elzavarták az asztaluktól.

A kísérletet végül abba kellett hagyni, mert amikor az egyik vendég határozottabban küldte el a gyereket, Anano sírva futott vissza a forgatócsoporthoz.

Naponta több millió gyereken néznek keresztül, vagy zavarnak el az emberek. Éppen azokat, akiknek a legnagyobb szükségük lenne a segítségre.

"A változás akkor kezdődik, amikor te úgy döntesz, hogy foglalkozol vele" - üzeni az Unicef videója.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.