Cozma-ügy: nem tud veszekedésről a Patrióta üzemeltetője

A Cozma-üggyel kapcsolatban felmerült legújabb verziót néhány pontban cáfolja, több mozzanatát viszont megerősíti a Patrióta bár üzemeltetője. Szerinte sem tudták a támadók, kit késelnek meg, és valóban egy percen belül történt az egész - viszont nem volt semmiféle veszekedés a gyilkosság előtt.

Nem tud arról a veszprémi Patrióta bár üzemeltetője , hogy Marian Cozma összetűzött volna egy T. Helga nevű hölggyel február 8-án, illetve, hogy ezért késelték volna meg a román kézilabdást és segítségére igyekvő társait.  A bár egyik - neve elhallgatását kérő - üzemeltetője azt mondta, ilyen nevű hölgyet nem ismer, de ilyen veszekedés sem zajlott azon az éjszakán a Patrióta lokálban. Az üzemeltetőt az MTI a Cozma-gyilkossággal kapcsolatos legfrissebb román sajtóértesülésekről kérdezte. Mint elmondta, B. Csaba és B. Tamás nevezetű testvérpárt sem ismer, ám attól persze még létezhetnek - "nem ismerhetünk több száz vendéget".

A bár üzemeltetője ezúttal is hangsúlyozta: a tragédiát közvetlenül megelőzően Marian Cozma a partnernőjével a mellékhelyiség felől érkezett vissza, egy pillanatra megállt az ajtóban, majd közvetlenül a jobbra lévő bárpultnál rendelt egy italt, ám mivel egy kedvenc száma kezdődött, ezért azonnal táncolni ment partnerével. Négy-öt másodperc múlva pedig már megkezdődött a placcon a dulakodás. Ennek során Cozma elesett, rázuhant több összetört üvegpohárra, ez sérthette meg az oldalát - mondta az üzemeltető. Megjegyezte: a véres üvegszilánkot a helyszíneléskor a rendőrök megtalálták. Cozmának így lehetett véres a pólója már lent a diszkóban, ez még nem szúrástól származhatott - vélekedett.

A lokált üzemeltető fiatalember szerint a dulakodás után Cozmával együtt néhány kézilabdázó elindult fölfelé, s miközben a biztonsági személyzet próbálta csitítani a lenti feszültséget, a dulakodást kezdeményező társaságból is páran utánuk indultak. Kint a Virág Benedek utcában közrefogták Cozmát (a szemtanúk szerint négy emberrel viaskodott), s ekkor vesén, majd szíven szúrták - mondta a bár üzemeltetője.

"Amikor én kiértem, már csak azt láttam, hogy Cozma fekszik a betonon, és Zarko Sesum rogyadozik fölötte" - mondta, hozzátéve: őt felsegítette, a szemén kezdődő dagadásra azonnal jeget hozatott, de például akkor ott Ivan Pesicset nem is vette észre - fogalmazott az üzemeltető. Elmondása szerint az egész történés - a lenti discóbeli lökdösődéstől kezdve Cozma utcai megszúrásáig - talán 50 másodperc alatt zajlott le, s a sportoló támadói azonnal szerteszét futottak. Az üzemeltető is azt vélelmezi, hogy a támadóknak "fogalmuk sem volt", hogy egy élsportolót késeltek meg.

Megjegyezte azt is, hogy "ez a csapat" azt megelőzően a Patriótában még sohasem járt. Akkor éjszaka a tragédiát megelőzően már egy órája ott voltak - emlékezete szerint 15-en érkeztek -, és "kulturáltan szórakoztak a felső szinten lévő helyiségben. Legalább egy óra elteltével kezdtek "leszivárogni" néhányan az alagsori klubhelyiségbe, a diszkóba - emlékezett az üzemeltető.

 

Veszprémi megemlékezés a Cozma-gyilkosság estéjén
Veszprémi megemlékezés vasárnap este
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.