Cozma-ügy: Draskovics köszöni a gyors intézkedést

Köszönetet mondott a Cozma-gyilkosság két gyanúsítottjának gyors elfogásáért Draskovics Tibor az osztrák hatóságoknak. A harmadik feltételezett elkövetőt még mindig keresik.

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter hétfőn reggel telefonon mondott köszönetet osztrák kollégájának, Maria Fekternek és az osztrák hatóságoknak a veszprémi emberölés gyanúsítottjainak gyors elfogásáért - tudatta a magyar szaktárca közleményben az MTI-vel.

A vasárnap hajnali késeléses bűncselekmény két gyanúsítottját, Raffael Sándort és N. Győzőt az osztrák rendőrök a múlt éjszaka vették őrizetbe Ausztriában az A2-es autópályán, nemzetközi körözés alapján. A két férfi kiadatásához a magyar hatóság megtette a szükséges intézkedéseket, de a gyanúsítottak várhatóan így is csak több nap múlva kerülhetnek a veszprémi rendőrség fogdájába. A harmadik gyanúsított, az ugyancsak körözött Sztojka Iván még szökésben van. Az, hogy a három gyanúsítottnak pontosan mi volt a szerepe a bűncselekmény elkövetésében, a nyomozás érdekében a rendőrség egyenlőre nem közölte. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalvezetője, Csányi Zoltán őrnagy hétfőn az MTI-nek azt mondta, hogy a tanúvallomások alapján jóval több gyanúsítottal számol a rendőrség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.