Cozma-ügy: "Ilyenek vagytok"

"Ezek után nem kell majd csodálkozni azon, ha a következő napokban a vajdasági magyarnak az arcába vágják, hogy lám, ilyenek vagytok, ti magyarok" - írja a Cozma-gyilkosság kapcsán a Vajdaság Ma hírportál.

Zarko Sesumnak, az MKB Veszprém szerb kézilabdázójának szülei azonnal Magyarországra utaztak, mikor értesültek fiuk sebesüléséről - jelentette hétfőn több szerb újság.

A Blic című lap egy palánkai (Backa Palanka) rokont is megszólaltatott, aki már beszélt telefonon Mila és Steva Sesummal, s tőlük hallotta, hogy Zarko a körülményekhez képest jól van, állapota nem olyan súlyos, mint az első hírek alapján tűnt. Arról, hogy Steva Sesum - amint az a román sajtóban megjelent - több száz fős bosszúállásra toborzott csapattal ment volna Magyarországra, a szerb lapok nem tudnak.

A belgrádi tudósítások bőségesek, de hangjuk visszafogott, tárgyszerű, s visszatérő elemük az, hogy a szerb sportoló nincs életveszélyben, és várhatóan pár hónap alatt felépül. A Vecernje Novostinak és a Blicnek sikerült megszólaltatnia Marko Vujint, Sesum csapattársát, aki elmondta, hogy Nikola Eklemovic nevű társával a tragikusan végződött szombat esti ünneplésnek csak az első részén voltak jelen. Amikor az étteremből, ahol Ivancsik Gergely kisfiának születését ünnepelték, a többiek tovább mentek a Skorpió nevű bárba, ők haza indultak. Vujint, aki három éve szomszédja és legjobb barátja volt a vasárnap hajnalban megölt Marian Cozmának, Cozma barátnője értesítette a történtekről. A szerb sajtó arról nem ír, hogy kik voltak a kézilabdázók támadói, a beszámolók név nélkül "magyar huligánokról" tesznek csak említést.

A Vajdaság Ma magyar nyelvű hírportál összefoglalója ebben is veszélyt vél felfedezni. Mint írja, "ezek után nem kell majd csodálkozni azon, ha a következő napokban a vajdasági magyarnak az arcába vágják, hogy lám, ilyenek vagytok, ti magyarok".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.