Cozma-ügy: "Elképesztő hírek érkeznek Magyarországról"

Vezető hír a horvát médiában az MKB Veszprém kézilabdacsapatának három külföldi játékosa elleni támadás. A bűneset a horvát sportnak is tragédia; a megkéselt Pesic csapatát is sokkolták a Magyarországról érkezett hírek.

A horvát sajtó vasárnap reggel óta nyomon követi a bűneset fejleményeit, a lapok internetes kiadásukban általában vezető hírben számolnak be a történtekről, hangsúlyosan foglalkoznak azzal, hogy megsebesült Ivan Pesic, a veszprémi csapat, illetve a horvát válogatott kapusa. Több sajtóorgánum közzétette a két körözött gyanúsított fényképét, a Vecernji List című lap pedig részletes személyleírást is adott róluk a magyar rendőrségre hivatkozva.

A tudósítások szerint a bűneset a horvát sportnak is "tragédia", hiszen Pesic válogatott kerettag volt a nemrég lezajlott horvátországi világbajnokságon. Megemlítik azt is, hogy Pesicet felkereste a veszprémi kórházban Ivan Bandic, Horvátország budapesti nagykövete, aki beszélt az orvosokkal a megműtött sportoló egészségi állapotáról. A HRT horvát rádió- és tévéállomás megszólaltatta Line Cervart, a horvát nemzeti válogatott trénerét, aki "nem talált szavakat" a hír hallatán. A vezetőedző szerint a válogatott játékosai szomorúak. "Számunkra ez sokkoló" - mondta Cervar.

Drago Ziljak, a megsebesült sportoló korábbi klubjának, a fiumei (Rijeka) Zametnek az edzője elmondta, hogy Pesic a csapat kedvence volt. "Emberileg katasztrofálisan érintett engem a hír" - mondta Ziljak, aki értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy manapság ilyesmi megtörténhet.

A HRT helyszíni tudósításban számol be arról, hogy a bűneset megdöbbentette egész Magyarországot, Veszprém lakói vasárnap gyertyákat és mécseseket gyújtotta a bűneset helyszínén, gyászolták a megölt sportolót, Marian Cosmát és fohászkodtak a két sebesült, Ivan Pesic és Zarko Sesum felépüléséért.

A Nacional című lap az incidensről azt írta, hogy a két gyanúsított, Raffael Sándor és Sztojka Iván a veszprémi bárban egy olyan személyt keresett, aki korábban megtámadta bűnbandájuk egyik tagját. Amikor a pincérnő felszólította őket, hogy fizessenek, megütötték, és eltörték álkapcsát. A kézilabdások a hölgy segítségére siettek, és összeverekedtek a támadókkal.

"Elképesztő hírek érkeznek Magyarországról" - írta a Vjesnik. A zágrábi lap a magyar sajtóra hivatkozva közölte, hogy romák támadtak rá a veszprémi sportolókra. Megemlíti, hogy mindhárom kézilabdás részt vett a januárban rendezett horvátországi férfi kézilabda-világbajnokságon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.