Cozma-gyilkosság: négy gyanúsított, de lehet több is

Hétfőn este Budapesten elfogták a veszprémi Cozma-gyilkosság újabb - Raffael Sándor, Németh Győző és Sztojka Iván után immáron negyedik - gyanúsítottját: P. Gábort.

Beleznay Ágnes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kérdésünkre nem árult el részleteket sem az őrizetbe vétel körülményeiről, sem arról, hogy P. Gábort az első kihallgatásán milyen bűncselekményekben való részvétellel gyanúsította meg a rendőrség.

Megemlékezők Veszprémben
Megemlékezők Veszprémben

A sajtóreferens csupán annyit mondott, hogy a tanúvallomások alapján, valamint a veszprémi Patrióta Lokálban működő biztonsági kamera felvételeinek az elemzésével állapították meg a rendőrök, hogy P. Gábor nem csupán jelen volt a kézilabdázók elleni támadásnál, hanem tevőlegesen is részt vett a bűncselekményekben.

Mint ismert, korábban a rendőrség Sztojka Ivánt társtettesként elkövetett emberöléssel, életveszélyt okozó testi sértéssel, valamint súlyos testi sértéssel gyanúsította meg. Beleznay közölte, kezdeményezik P. Gábor előzetes letartóztatását. Hozzátette: az ügyben hamarosan további gyanúsításokra is sor kerülhet.

Erről egyébként már napokkal ezelőtt Derzsy Péter, a nyomozás vezetője is említést tett, amikor kijelentette, hogy a vizsgálat előrehaladtával a három korábbi gyanúsított társaságában lévő, de egyelőre csak tanúként kihallgatott személyek közül többen is gyanúsítottá válhatnak a Cozma-ügyben. Beleznay Ágnes későbbre ígér részletes tájékoztatást P. Gábor meggyanúsításáról.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.