Costes: három Michelin csillag a szakma nagyágyújától
Guy Savoy és Palágyi Eszter Costes |
A sokcsillagos, világhírű francia séf a vacsora után beszélgetésbe elegyedett a Costes séfjével, Palágyi Eszterrel, aki természetesen szakmai tanácsot is kért, történetesen, hogy mire kell még odafigyelnie ahhoz, hogy a Costes kiérdemelhesse a második Michelin csillagát. "Viccel, kisasszony" – így a francia, "amit ma itt ettem, három Michelin csillagot érdemel."
Guy Savoynak több, a nevét viselő étterme van Párizsban és Las Vegasban, és a keze alatt "nevelkedett" Gordon Ramsay, aki Savoyt tartja kulináris mentorának – írják a neves vacsoravendégről.
A párizsi Guy Savoy étterem 2002-ben gyűjtötte be a harmadik Michelin csillagát, majd a brit Restaurant Magazin a világ 50 legjobb étterme közé rangsorolta. Savoy Las Vegas-i étterme a két Michelin csillag mellett az AAA Five Diamond Award és a Forbes Five Star Award nyertese, valamint a világ leghíresebb bor- és borkultúra-magazinja, a Wine Spectator Grand Award birtokosa. Savoy a szakmai elismerések mellett 2000-ben megkapta a Francia Köztársaság Becsületrendjét is.