Costes: három Michelin csillag a szakma nagyágyújától

Három Michelin csillagot adott a Costesben elköltött vacsorájára a világ egyik legnagyobb gasztro-guruja, Guy Savoy. A nem hivatalos, de rendkívül sokat számító szakmai elismeréssel a második csillagra pályázó Ráday utcai csúcséttermet illette a nemzetközi kulinária egyik legnagyobb alakjaként számon tartott Savoy, akinek Valentin-napi látogatásáról csak egy telefonos fotó készült, spontán.
Guy Savoy és Palágyi Eszter
Costes

A sokcsillagos, világhírű francia séf a vacsora után beszélgetésbe elegyedett a Costes séfjével, Palágyi Eszterrel, aki természetesen szakmai tanácsot is kért, történetesen, hogy mire kell még odafigyelnie ahhoz, hogy a Costes kiérdemelhesse a második Michelin csillagát. "Viccel, kisasszony" – így a francia, "amit ma itt ettem, három Michelin csillagot érdemel."

Guy Savoynak több, a nevét viselő étterme van Párizsban és Las Vegasban, és a keze alatt "nevelkedett" Gordon Ramsay, aki Savoyt tartja kulináris mentorának – írják a neves vacsoravendégről. 

A párizsi Guy Savoy étterem 2002-ben gyűjtötte be a harmadik Michelin csillagát, majd a brit Restaurant Magazin a világ 50 legjobb étterme közé rangsorolta. Savoy Las Vegas-i étterme a két Michelin csillag mellett az AAA Five Diamond Award és a Forbes Five Star Award nyertese, valamint a világ leghíresebb bor- és borkultúra-magazinja, a Wine Spectator Grand Award birtokosa. Savoy a szakmai elismerések mellett 2000-ben megkapta a Francia Köztársaság Becsületrendjét is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.