Colin Firth először szerepel akcióhősként

Először alakít akcióhőst a filmvásznon Colin Firth: az Oscar-díjas brit színész titkos ügynököt játszik egy kémfilmben.
A Matthew Vaughn rendezésében Mark Millar képregénye nyomán készült Kingsman: The Secret Service októberben kerül a mozikba. A szereposztásban Michael Caine és Samuel L. Jackson is feltűnik. Firth barátságos titkos ügynököt játszik, aki egy kamaszt avat be a mesterség fortélyaiba.

Vaughn, aki korábban a Ha/Ver és az X-Men: Az elsők című filmet is rendezte, az Entertainment Weeklynek adott interjújában arról beszélt, hogy nagyon hiányoztak neki és Millernek gyerekkoruk kémfilmjei, amelyekből nem hiányzott a humor sem.

A főszerepben látható Firth a lapnak nyilatkozva felidézte: Vaughn azért választotta éppen őt, mert úgy vélte, róla aztán senki sem képzelné, hogy elbánik a gonoszokkal. A rendező azonban alaposan felkészítette a sztárt a munkára: Jackie Chan edzői dolgoztak vele fél éven át. "Olyan csapatom volt, akik a szakma csúcsát alkotják, és nagyon felkészültek" - mesélte.

Vaughn azt akarta, hogy lehetőség szerint ő forgassa az akciójeleneteket, hogy hiteles legyen az alakítása. Firth megemlítette, hogy szerzett is néhány kék foltot és egy foga is eltört.

A király beszédének Oscar-díjas sztárja nagyrabecsüléssel beszélt a film fiatal színészéről, Taron Egertonról. Elmondta, hogy szerette a mentor szerepét, ugyanakkor ő is tanult kollégájától. "Taron képességei néhány téren olyan nagy hatással voltak rám, hogy én éreztem magam tanítványnak" - szólt elismerően.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.