Ciudad Juarez a világ legveszélyesebb városa

Fegyveresek megtámadtak két rendőrségi járművet egy kereszteződésben pénteken a Mexikó északi részén fekvő Ciudad Juarez város egyik kereszteződésében, hét rendőr, továbbá egy 17 éves fiatalember meghalt - közölték a hatóságok.

A rendőröket egy árus állította meg, hogy segítséget kérjen, és a fegyveresek akkor nyitottak tüzet rájuk. A támadóknak három autón sikerült elmenekülni.

Hét rendőr, továbbá egy 17 éves fiatalember meghalt - közölték a hatóságok
Police officers carry an injured colleague after a shoot-out in Ciudad Juarez April 23, 2010. According to local media, at least six police officers and one civilian were killed when two police cars were ambushed by hitmen. REUTERS/Alejandro Bringas (MEXICO - Tags: POLITICS CRIME LAW CIVIL UNREST IMAGES OF THE DAY)

Egyelőre senkit sem fogtak el az ügyben. A rendőrség a támadók által használt  járművekből ugyanakkor kettőt már megtalált.

Egy nemrégiben készült felmérés szerint a mexikói-amerikai határon fekvő Ciudad Juarez a drogkartellek egymás közötti sorozatos leszámolási akciói miatt a világ legveszélyesebb városa, megelőzve a venezuelai fővárost, Caracast és az amerikai New Orleanst.

A 1,4 millió lakosú mexikói városban, amely az amerikai Texas államban lévő El Pasóval szemben terül el a határ másik oldalán, 2008-ban 100 ezer lakosra vetítve 130 gyilkosságot követtek el.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.