Zalatnay Cini megúszta a börtönt

Helybenhagyta az első fokon hozott ítéletet az a bíró, akinek az ügyészség vádemelése után el kellett ma döntenie, hogy börtönbe küldi-e Zalatnay Saroltát.

Nem kell (újból) börtönbe vonulnia Zalatnay Saroltának, akit első fokon másfél éves börtönbüntetésre ítéltek 2015 márciusában nagyobb kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás miatt. Az ítélet végrehajtását három évre felfüggesztették, mivel a bíróság enyhítő körülménynek vette, hogy az énekesnő terhére rótt bűncselekmény öt évvel korábban történt, és figyelembe vették Cini életkorát is.

Az ügyészség azonban fellebbezett a döntés ellen, ezért a Budapest Környéki Törvényszék kedden újratárgyalta az ügyet. Az összesen két és fél órás eljárás során a másodfokú bíróság helybenhagyta az elsőfokú verdiktet, tehát marad a felfüggesztett börtön, illetve pártfogót rendeltek ki Cini mellé.

A csalási ügyben az Érdi Rendőrkapitányság nyújtott be vádemelési javaslatot 2012-ben, egyéves nyomozás után. A feljelentést Abonyi Mónika, a Csillagszem Alapítvány vezetője tette. Az állatvédő az állította, hogy az énekesnő kétmillió forintot csalt ki tőle.

Zalatnay az elmaradt autólízingdíja befizetésére kért kölcsön előbb félmillió forintot, majd egymillió-négyszázezret Abonyitól, akinek azt mondta, Niki lánya amerikai keresztanyja után örököltek egy vagyont, amiből vissza tudja majd fizetni a kölcsönt, ha megkapják.

Ezzel szemben Zalatnay azt állította, hogy ő az alapítványi munkájáért cserébe kapta meg kéthavi lízingdíját (mert az autót a támogatók szerzéséhez használta), nagyjából félmillió forintot, de több pénzt nem kapott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.