Cigarettacsempészeket fogtak az M7-esen

Alig kezdődött el az autópálya zalai szakaszának, teljes eltereléssel járó, átfogó ellenőrzése, a VPOP munkatársai máris több autóban találtak csempészárut.

Alig negyed órával azután, hogy délben megkezdődött a hat órán át tartó akció a Letenye felé vezető oldalon, a zalakomári pihenőhelynél a VPOP munkatársai máris találtak egy román rendszámú Mercedest, amelyben több mint 250 karton cigarettát rejtettek el. A Vám- és Pénzügyőrség Nyugat-dunántúli Parancsnokságának zalaegerszegi alosztályvezetője azt mondta: a moldáv adójeggyel ellátott csempészáru az első becslések szerint mintegy kétmillió forint értéket képvisel.
   
Egy, ugyancsak román furgon utasainak viszont azért kellett jó ideig várakozniuk, mert a nyolcszemélyes kisbuszban 15-en utaztak Olaszország irányába. A bent helyet foglalók - köztük hét gyerek is volt - némelyike a pokróccal letakart padlólemezen ülve kuporgott, amivel egyszerre több szabálysértést is elkövettek.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett akcióróban a zalai polgárőrök rendszámfelismerőjükkel a körözött kocsikat keresik, a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai a járművek műszaki állapotát és a kamionosok pihenőidejét ellenőrzik, a katasztrófavédelem szakemberei a veszélyes szállítmányokat keresik. Az autópálya-kezelő munkatársai a matricák meglétére figyelnek, de a rendőrökön, valamint a vám- és pénzügyőrökön kívül a növény- és állatvédelmi hatóság is jelen van a zalai akcióban, amelynek összegzése kora estére várható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.