Chandra Bahadur Dangi, a világ legkisebb embere

54,6 centiméteres magasságával a 72 éves nepáli férfi lett az új rekorder a világ legkisebb férfija kategóriában.

Chandra Bahadur Dangi egy nepáli faluban éli mindennapjait. Szegény és iskolázatlan családból származik, szülei még tinédzserkorában meghaltak. A férfi egyik testvérével él, több is van neki, öt bátyja és két nővére mind normál termetűek.

Chandra Bahadur Dangi 54,6 centiméterrel a legkisebb élő ember lett
Chandra Bahadur Dangi, 72, poses for a picture after being announced as the world's shortest man living, as well as shortest person ever measured by the Guinness World Records, in Kathmandu February 26, 2012. Dangi was measured at 21.5 inches (54.60cm) by the Guinness World Record today, beating former record holder Junrey Balawing of the Philippines, who stands at a height of 23.5 inches (60 cm). REUTERS/Navesh Chitrakar (NEPAL - Tags: SOCIETY)

Mint mondja, sokáig semmit sem tudott a Guiness Rekordok Könyvéről, azonban múlt hónapban egy kereskedő felkereste a falujukat, és megmérte őt. Ezután Dangi sodródott az árral. Múlt héten életében először elhagyta otthonát, Rimkholit, és repülőre ült, Katmanduban találkozott ugyanis a Guinness-rekordok illetékeseivel.

Miután megmérték őt, vasárnap két tanúsítványt is átadtak neki: igazolták azt, hogy ő a világ legalacsonyabb élő férfija, és azt is, hogy a ő legapróbb ember a Guinness-rekordnyilvántartás 57 éves történelmében.

"Jól vagyok, boldog vagyok." - mondta Dangi kezében a két tanúsítvánnyal. "Szeretném bejárni a világot, és megismertetni az emberekkel az országomat."

Elmondása szerint soha nem járt orvosnál és egyetlen kivizsgáláson sem volt még sem apró termete, sem pedig más betegség miatt.

A nepáli Chandra egy filippínó férfit, az ötvenkilenc centiméteres Junrey Balawingot taszította le a trónról.

Forrás: Reuters

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.