Cenzúrázták Lady Gaga meleghimnuszát Malajziában

Lady Gaga Born this way című számának eredeti változata helyett a malajziai rádiók egy szerkesztett változatot adnak, amelyből kivágták a problémás részeket.

A malajziai rádióállomások nem játsszák le Lady Gaga Born this way című új számát, amely a homoszexualitás elfogadása és a tolerancia mellett foglal állást. Az eredeti dal helyett egy szerkeszetett változat hallható, amelyben a problémás sorokat érthetetlen szófoszlányokkal helyettesítették, írja az AP.

A kérdéses sorok sértőek Malajzia társadalmi és vallási szabályaira nézve. A homoszexualitás még mindig tabunak számít az átlag malajziaiak számára - áll az AMP Radio Networks, Malajzia legnagyobb rádiótársaága nyilatkozatában. A változtatásra azért volt szükség, mert a hivatalos szabályok tiltják a jóízlést sértő, közízlés számára bántó tartalmak közzétételét. A szabályokat megsértő médiumok 16 ezer dolláros bírságra számíthatnak.

Malajziai melegjogi aktivisták tiltakoznak a cenzúra miatt, véleményük szerint a médiában a társadalom marginalizált hangjainak is teret kell kapniuk. A médiának a megértést kellene segítenie, nem pedig további gyűlölelet szítania - nyilatkozta Pang Khee Teik jogvédő.

Lady Gaga koncertje Máltán
U.S. singer Lady Gaga performs during the Isle of MTV concert in Floriana, outside Valletta July 8, 2009. REUTERS/Darrin Zammit Lupi (MALTA ENTERTAINMENT IMAGES OF THE DAY) MALTA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN MALTA
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.