Carballino díszpolgára lett Paul, a polip

Ezüst emlékplakettet és bronz polipszobrot nyújtott át csütörtökön Paulnak, a német jóspolipnak Carballino polgármestere abból az alkalomból, hogy a spanyol város díszpolgárává választották a nyolckarút.

A németországi Oberhausen Sea Life Aquariumában élő Paul a futball-világbajnokság alatt vált világhírűvé, amikor sorozatban nyolc meccs eredményét jósolta meg: sikeresen kiválasztotta a győztes csapatokat. Végül a spanyol válogatott bajnokságát is megjósolta, ezzel belopta magát a spanyolok szívébe.

Pault magukkal is akarták vinni: helyi vállalkozók 35 ezer eurót (9,9 millió forintot) ajánlottak fel, hogy az augusztus eleji carballinói tintahalfesztiválon kiállíthassák Pault - természetesen élve. Bár a spanyolok - akik elsősorban frissen sült formában kedvelik Paul fajtársait - bizonygatták, hogy a jóstehetségnek semmi bántódása nem esik, a Sea Life nem adta kölcsön Pault.

Persze Paul iránt nem csak Spanyolországban érdeklődnek: egy orosz bulvárlap szerint a polip megjósolhatná akár a következő orosz elnök személyét is. A babonásnak számító Oroszország egyik oligarchája ezért ötszázezer eurót kínált az állatért.

Az ajánlatot visszautasító szóvivő kijelentette: "Paul csak futballeredményeket tud megjövendölni".

Carlos Montes, Carballino polgármestere az emlékplakett átadásakor elmondta: Paul lehetne Németország reklámarca Spanyolországban. A két ország turisztikai központjai, Madrid és Frankfurt már most tárgyalásokat folytatnak ebben a témában, Montes szerint jó eredménnyel.

 

Paul, a polip-jós egy kagyló és két üvegdoboz segítségével megjósolta, hogy a németek megverik Argentínát a negyeddöntőben. Paul persze egy németországi akváriumban él
A two year-old octopus Paul, the so-called "octopus oracle" predicts Germany's victory in their 2010 World Cup quarter-final soccer match against Argentina by choosing a mussel, from a glass box with the German flag instead of a glass box with the Argentinian flag, at the Sea Life Aquarium in the western German city of Oberhausen June 29, 2010. Paul has so far rightly predicted Germany's first and second round victories over Ghana, Australia and England plus Germany's defeat against Serbia. REUTERS/Kirsten Neumann (GERMANY - Tags: SOCIETY SPORT SOCCER WORLD CUP ANIMALS IMAGES OF THE DAY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.