Cápával a karján vitték kórházba

Különös cápatámadás áldozata lett egy 23 éves nő vasárnap délután a floridai Boca Raton strandján. A nőt a kórházba is „elkísérte” a holtában is túlságosan ragaszkodó, apró testű vízi ragadozó.

Egy kisméretű, alig félméteres dajkacápával a jobb karján sétált ki egy nő a tengerből Boca Ratonnál vasárnap délután. Az állat nem eresztette „zsákmányát”, még azután sem, hogy elpusztult. Mivel a halott cápát a mentősök nem tudták a strandon eltávolítani, az állattal együtt tették sínbe a karját, és így szállították kórházba. A nőnek nem esett komolyabb baja, alig vérzett, amikor elvitte a mentő.

A cápának nem volt ilyen szerencséje. Egy szemtanú a helyi lapnak elmondta, hogy az állat egyszerűen nem volt hajlandó elereszteni a húst, makacsul kapaszkodott az karba még akkor is, amikor már haldoklott.

 

Forrás:  Boca Raton Fire Rescue
Forrás: Boca Raton Fire

Clint Tracy, a Boca Raton-i vízi mentők kapitánya azt mondta, még soha nem látott ilyesmit, sőt, nem is hallott ehhez hasonló esetről sem. Egyelőre azt se tudni, miért harapott bele a dajkacápa a fürdőzőbe, akivel nyilvánvalóan nem egy súlycsoportba tartoztak. Annyit tudni, hogy a nő és a barátja egy sziklazátony mellett úszkált. Valószínűleg ott történt a kellemetlen találkozás.

A dajkacápák általában veszélytelenek az emberre, kisebb halakkal és puhatestűekkel táplálkoznak, noha a kifejlett példányok testhossza a három métert is elérheti. A vízi ragadozó erős állkapcsában tűhegyes fogak sorakoznak, amelyekkel mélyet ugyan nem, de erőset azért tud harapni. Szakértők szerint célszerűbb lett volna a vízben maradni a cápával, mert miután megnyugszik, talán magától elengedte volna a nő karját. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.