Cápatámadás az orosz Távol-Keleten

Könyékig leharapta egy férfi mindkét kezét egy cápa az orosz Távol-Keleten, a Tengermelléki Terület déli részén lévő egyik üdülőhely strandján, és más súlyos sebeket is ejtett rajta.

A 25 éves férfit egy közeli település, Szlavjanka kórházába szállították, ott megműtötték, és az orvosok szerint túl van az életveszélyen.

A támadás helyi idő szerint este 20, közép-európai idő szerint délelőtt 11 órakor történt. A sérültet egy szemtanú segítette ki a partra, és ő hívta a mentőket is. Az üdülőkörzetben nyaralók nem mernek vízbe menni - jelentette az Interfax hírügynökség.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának munkatársai a térség öblei mentén üdülőket is figyelmeztették a veszélyre. Egyelőre nem tudni, milyen ragadozó követte el a támadást.

Az orosz Távol-Kelet vizeiben, a Japán-tengerben legalább 12 cápafaj él, köztük több olyan is, amelyet az emberevő fajok közé sorolnak. Ilyen például a nagy fehér cápa és az akár négyméteresre is megnövő makócápa. Veszélyt jelenthet az emberre a közönséges pörölycápa is, amelynek egyedei nyáron a szerdai baleset színhelyétől jóval északabbra is eljutnak. A Japán-tenger északnyugati részén azonban csak a heringcápa gyakori, amely alakjában a nagy fehér cápa közeli rokona, de jóval kisebb nála.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.