Cápatámadás élő adásban

Egyenes adásban nézte végig az ausztrál Mick Fenning édesanyja, ahogy háromszoros világbajnok szörfversenyző fiát megtámadta egy cápa a dél-afrikai Jeffreys-öbölben.

„Nem hittem a szememnek. Azt hittem, hogy elvesztettem őt” – nyilatkozta Elizabeth Osborne az ABC News ausztrál hírcsatornának.

A felvételen jól látszik, amint a 34 éves sportoló mögött feltűnik a cápa, megindul felé, mire Fenning megüti az állatot. „Nagyon megijedtem! Azonnal felugrottam a székből, és odarohantam a televízióhoz, mintha ezzel ki tudtam volna menteni” – mondta az asszony, aki 17 éve már elvesztette egyik fiát egy autóbalesetben, s elmondása szerint a fájdalmas emlékek ismét előjöttek.

Fenning végül szerencsésen túlélte a cápatámadást, miután egy jetskis, valamint egy másik szörfös a segítségére sietett. A verseny címvédője és háromszoros világbajnok nem sokkal az eset után nyilatkozott a történtekről.

„Csak ültem a deszkán, mire hirtelen azt éreztem, hogy valami megrántja a lábamra erősített kötelet. Aztán megláttam az uszonyt, s már azt vártam, hogy feltűnjenek a fogak” – mondta Fanning a Fox Sports sportcsatornának. A verseny szervezői később elmondták, hogy egy másik cápát is láttak a vízben, így lefújták a versenyt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.