Cápatámadás áldozata lett egy fiatal lány

A baleset a francia fennhatóságú Réunion szigeténél történt, Etang Sale város strandján. A 20 éves lányt úszás közben támadta meg egy cápa, kimentették, ám a gyors elsősegély ellenére életét vesztette.

A lány éppen a vízben úszott, amikor a cápa megtámadta. A lábán súlyosan megsérült, de sikerült elmenekülnie, ám kórházba szállítás előtt, még a helyszínen meghalt szívmegállás miatt - írja a The Guardian.

Réunion szigete Madagaszkártól keletre, az Indiai-óceánban található, Franciaország tengerentúli tartománya. Nem ez volt az első cápatámadás a környéken, az International Business Time egyenesen a világ tíz legveszélyesebb strandja közé is beválogatta Réuniont.

Az elmúlt két évben összesen tizenegy cápatámadás történt a könyéken, ebből öt végzetes kimenetelű volt. Az áldozatok között van egy 15 éves kislány is, aki mindössze pár méterre a parttól fürdőzött. Tavaly októberben egy 23 éves férfi sérült meg, ő életben maradt, de a jobb lábát elveszítette. Néhány hónappal korábban, júliusban pedig egy 51 éves szörföst támadott meg cápa a sziget déli részénél.

A helyiek szerint a néhány éve létrehozott tengeri rezervátum vonzza a ragadozókat, a hatóságok mindenesetre már tavaly megtiltották a szörfözést a sziget partjainál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.