Cápa, krokodil, puma és leopárd is lesz a megújult pécsi állatkertben

Pünkösd után megnyílik a megújított pécsi állatkert, írja a bama.hu. A létesítmény főleg azért kellett korszerűsíteni, mert az állatkert veszélyeztette a mecseki vízbázist.

1,8 milliárd forintból, teljes egészében európai uniós pályázati forrásból újult meg a pécsi zoo. A beruházásról és a május 20-án megnyitó állatketről tartott sajtótájékoztatón Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere elmondta, hogy a megújuló létesítményben lesz madárröptető és állatsimogató-helyszín, illetve egy külön oktató bázist is kialakítottak, ahol tanórákat és foglalkozásokat lehet tartani. Az eddig Pécs belvárosában működő akvárium-terrárium is a Mecsekoldalban található álletkertbe költözik. A felújítás a legfőbb oka egyébként az volt, hogy a mecseki vízbázist megvédjék.

Az állatkertben olyan különleges állatok is lesznek majd, mint puma, fóka, cápa, bengáli tigris, krokodil, vagy leopárd. A beruházás során egy tágas parkolót, a turistabuszok számára szóló megállót is építettek. A zoo új fogadóközpontot is kapott, s ökoturisztikai park kialakítását is magában foglalta a beruházás. Abban látványosan, a mai kor igényeinek és technikai színvonalának megfelelően mutatják be a Mecsek és környékének állat- és növényvilágát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.