Cannabist termesztettek a nyaralóban

A rendőrség a nyíregyházi és tiszalöki gyanúsítottak lakásában több kilónyi kábítószergyanús anyagot foglalt le, egyikük tiszadadai nyaralójában marihuána ültetvényt számolt fel.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai a 29 éves B. Lőrincet egy nyíregyházi bevásárlóközpont parkolójában 2014. november 10-én 18 óra 25 perckor érték tetten, miközben 10,2 gramm kábítószergyanús anyagot, feltehetően speedet adott el egy nyíregyházi férfinak. Miután elfogták, házkutatást tartottak nyíregyházi lakásán, ahol 91,1 gramm zöld növényi származékot, feltehetően marihuánát és a kiméréshez használt digitális mérleget foglaltak le.

Társa, K. Zoltán nyíregyházi lakásában 46,2 gramm fehér színű masszát, minden valószínűség szerint kokaint és további 26 gramm kábítószergyanús zöld növényi származékot és digitális mérleget foglaltak le.

A rendőrség az ügyben 2014. november 11-én házkutatást tartott egy B. Mihály tulajdonában lévő tiszadadai ingatlanon is, ahol egy erre a célra kialakított helyiségben egy 91 tő, az előzetes szakvélemény szerint THC hatóanyag tartalmú növényből álló ültetvényt találtak.

A nyomozás eddigi adatai szerint a növényeket T. Gábor gondozta és ezért cserébe fogyaszthatta a marihuánát. A megalapozott gyanú szerint a saját termesztésű kábítószert B. Mihály és Á. Ervin értékesítették többek között B. Lőrincnek.

A rendőrök B. Mihály tiszalöki lakásában is nagy mennyiségű kábítószergyanús anyagokat, 2,8 kilogramm fehér port az előzetes szakvélemény szerint kokaint és 60 gramm zöld növényi származékot, feltehetően marihuánát foglaltak le. A rendőrség a gyanúsítottakat bűnügyi őrizetbe vette - írja a police.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.