Bryan Adams bojkottálja a melegeket diszkrimináló államot

A kanadai gitáros-énekes azt mondta, nem tudna „jó lelkiismerettel" színpadra lépni az amerikai Mississippiben, ahol bizonyos embereket megfosztanak polgári jogaitól a szexuális irányultságuk miatt.

Adams csütörtökön állt volna színpadra a biloxi Mississippi Coast Coliseumban. Vasárnap este tudatta, hogy nem fog fellépni amiatt az új törvény miatt, amely lehetővé teszi a vallási csoportok és egyes magánvállalkozások számára, hogy világnézeti okokra hivatkozva megtagadják szolgáltatásaikat a homoszexuális pároktól.

Adams áprilisban Calgaryben a színpadon. Mississippiben nem tudna jó lelkiismerettel fellépni
Mike Ridewood / Reuters

A törvény értelmében az LGBT közösséghez tartozó embereket munkajogi következmények nélkül el lehet bocsátani munkahelyükről, boltokban és vendéglátó helyiségekben meg lehet tagadni a kiszolgálásukat, sőt, akár a kórházak és orvosok is elutasíthatják kezelésüket.

Az erről szóló, július elsején életbe lépő törvényt Mississippi állam republikánus kormányzója, Phil Bryant kedden írta alá. Hasonló törvényt fogadtak el korábban Észak-Karolinában is, amire reagálva több nagyvállalat is bojkottot helyezett kilátásba. A hatalmas felháborgás miatt Nathan Dea, Georgia állam kormányzója végül nem írta alá a törvényt.

Adams az után döntött a Mississippi elleni bojkottról, hogy a másik rocklegenda, Bruce Springsteen és az E Street Band lemondta vasárnapi koncertjét az észak-karolinai Greensboroban a törvény elfogadása miatt – írja az AP hírügynökség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.