Busztragédia Izraelben

Két busz versengett egymással egy izraeli autópályán, mígnem az egyik letért az útról és szakadékba zuhant. A buszon tartózkodó orosz turisták közül 24-en meghaltak.

Egy orosz turistákkal tömött busz lecsúszott egy sivatagi útról Izraelben kedden. Két tucat halottja volt az esetnek, a tucatnyi sérült mellett, tudósított a Reuters hírügynökség. A baleset a Vörös-tenger partjánál, Eilat üdülőhelytől nem messze történt.

A turisták – akik valamennyien utazási irodák alkalmazottai voltak – éppen csak megérkeztek Izraelbe Szentpétervárról, mikor a baleset történt. A rendőrség és a mentők  munkáját a hadsereg egységei és helikopterei is segítették.

"Egyszer csak leestünk, minden előzmény nélkül," mondta egy helyi hírportálnak Jelena Potyomkina, a busz egyik utasa. Az 56 éves asszony könnyebben sérült meg. Az emlékezete viszont nem volt teljes: este az izraeli katonai rádióban Saul Mofaz közlekedési miniszter már arról beszélt, hogy a sofőrök végletekig hajtott rivalizálása okozta a balesetet.

Egy útlezárásnál szólalkozott össze a busz sofőrje egyik kollégájával, akinek járművén szintén oroszok utaztak. Amint átjutottak az útlezáráson, versengeni kezdtek egymással, hol az egyik, hol a másik előzött, míg bekövetkezett a tragédia: az egyik busz a szakadékba zuhant, és 24-en szörnyethaltak.

"Láttam, amint a busz legurul az útról," mondta egy helyi taxisofőr. "Az emberek csak úgy potyogtak kifelé az ablakon."

Az autóút alatti meredek lejtőn holttestek, csomagok és roncsdarabok voltak elszórva mindenütt. Egy izraeli tiszt hangosbeszélőn parancsokat kiabált, míg mentőcsapatok sorba rakták a fehér hullazsákokat. A helikopterek elszállították a súlyos sérülteket. A romeltakarítás késő éjjelig tartott.

Az orosz hatóságok két repülőt küldtek rokonokkal és orvosokkal. Pszichológusok és további orvosi felszerelés is érkezik Oroszországból hamarosan.

Mentõautó áll egy oldalára fordult busz mellett, miközben az izraeli haderõ helikoptere sebesülteket szállít el a helyszínrõl a dél-izraeli Ejlát üdülõváros közelében
Mentõautó áll egy oldalára fordult busz mellett, miközben az izraeli haderõ helikoptere sebesülteket szállít el a helyszínrõl a dél-izraeli Ejlát üdülõváros közelében
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.