Csak egy nő jutott be az év sofőrje verseny döntőjébe

Kétszázan neveztek be, közülük harminchárman versenyezhettek a közönség szavazataiért az „Év sofőrje" verseny első fordulójában a BKK honlapján és Facebook oldalán, ahonnan hat autóbusz és két trolibusz sofőr jutott a mindent eldöntő második körbe. Közülük csupán egy nő.

Harkai Józsefné viszotn legalább jó eséllyel indul a trolibuszvezető kategóriában, ahol mindössze két jelöltre lehet voksolni, vagyis a nyerési esély 50 százalék, szemben a buszvezetők hatfős élbolyával, ahol - lássuk be - a nyerési esély nem több, mint egy a hathoz.

A győzelemhez vezető út még lehet rögös, az a versenyző ugyanis, aki ellen a szeptember 21-ig tartó szavazás ideje alatt megalapozott utaspanasz érkezik, vagy balesetet okoz, értelemszerűen nem lehet az Év sofőrje. Aki felismeri saját járata sofőrjét, és szavazni szeretne rá a munkába, vagy hazafelé vezető útért hálából, megteheti itt vagy itt.

A megmérettetésen azok a fővárosi közösségi közlekedési járatain szolgáló járművezetők vesznek részt, akik az utasok és a munkáltató szerint példamutatóan végezték eddigi munkájukat. A jelölteket az utasok javaslatai alapján nevezték a versenybe, illetve a járművezetők maguk is jelentkezhettek. Majdnem kétszáz nevezett közül került ki az a harminchárom jelölt, akik megfeleltek a kiírásban foglaltaknak, így az első fordulóban részt vehettek.

A döntőbe került autóbusz- és trolibuszvezetőkről bemutatkozó kisfilmeket készítettek, amelyek a BKK Facebook-oldalán, illetve a BKK honlapján (bkk.hu/ev-soforje) tekinthetők meg. A szavazatokat is ezen a két felületen lehet leadni a legszimpatikusabb jelöltre a videók alatt szeptember 21-éig.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.