Buszba rohant egy teherautó Tácon - tizenhárom sérült

Tizenhárman sérültek meg, amikor egy megállóban álló, menetrend szerint közlekedő autóbusz hátuljának ütközött egy takarmányt szállító teherautó csütörtök reggel Tácon - jelentette az MTI munkatársa a helyszínről.

A baleset három súlyos sérültje közül egy idős nőt mentőhelikopterrel szállítottak Budapestre, az Országos Traumatológiai Intézetbe. A többi sérültet a helyszínre érkezett négy mentőautó vitte Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Szent György Kórházba.

Nem a gépjárműkárok rendezése aggasztja a legjobban a biztosítókat
Tizenhárman sérültek meg, amikor egy megállóban álló, menetrend szerint közlekedõ autóbusz hátuljába rohant egy takarmányt szállító teherautó reggel Tácon

A székesfehérvári kórház sürgősségi traumatológiai osztályán nyolc sérültet láttak el. Egyikük bordatörést szenvedett, egy másiknak eltört a csuklója, hat sérült esetében pedig könnyű sérülést állapított meg az orvos. További öt embert könnyű sérülésekkel a szakrendelőbe irányítottak - mondta az intézmény szóvivője az MTI-nek.

A teherautóból, amely feltehetően egy gazdasági társaság tulajdonában van, nagy mennyiségű gázolaj folyt az útra. Megkezdődött a gázolaj feltakarítása és a sérült autóbusz elvontatása az Alba Volán telephelyére.

A műszaki mentés, a gázolaj feltakarítása és a helyszínelés idejére az érintett útszakaszt mindkét irányban lezárták, azaz a 6307-es úton sem Tác felől Szabadbattyán irányába, sem onnan Tác felé egyelőre nem lehet közlekedni.

Kövics Péter, az Alba Volán helyközi személyszállítási üzemének műszaki és forgalmi diszpécsere az MTI-nek elmondta, hogy a busz alaposan megrongálódott, több millió forintra becsülik a kárt.      

A baleset okát, körülményeit, a teherautó műszaki állapotát szakértők vizsgálják. Az első feltételezések szerint elképzelhető, hogy a teherautó sofőrje későn észlelte az út szélén, a megállóban álló buszt, ezért ütközött a jármű hátuljának.

Az Alba Volán csuklós autóbusza mintegy 40 utassal Kálozról tartott Székesfehérvár irányába. A táci megállóban megkezdődött a fel- és leszállás, a teherautó ekkor ütközött neki hátulról a busznak. A busz hátsó ablaka kitört, a buszon tartózkodók közül többen megsérültek; töréses sérülést szenvedett a teherautó sofőrje is - mondta R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője reggel az MTI-nek.

Az utasokat az Alba Volán következő járata szállította be Székesfehérvárra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.