Egy diák meghalt, huszonöt megsérült a tiszaigari buszbalesetben

Egy halálos áldozata, egy életveszélyes, nyolc súlyos és tizenhat könnyű sérültje van annak a közlekedési balesetnek, amely ma reggel, fél nyolc körül történt Tiszafüreden.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei város belterületén a 34-es úton egy - zömmel általános iskolai és középiskolás diákokat szállító - menetrend szerint közlekedő autóbusz eddig tisztázatlan okok miatt belerohant egy, az úttesten várakozó kamionszerelvénybe.

Juhász György, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta: az elsődleges információk szerint a busz, amely diákokat szállított a környékbeli településekről Tiszafüredre, ki akart kerülni egy, az út szélén veszteglő kamiont, s a sofőr a ködben csak későn vett észre a szemközti sávban feléje haladó autót. Hirtelen megpróbált visszasorolni a saját sávjába, ám a busz oldalával így nekiütközött az ott álló kamionnak, amely szinte legyalulta a jármű egyik oldalát.

Molnár Miklós rendőr ezredes, a megyei rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója tudósítónknak azt mondta: halálos tömegszerencsétlenségnek minősítették a balesetet, és halálos baleset gondatlan okozásának bűntette miatt indítottak eljárást ismeretlen tette ellen. Mint mondta, a halálos áldozat egy 17 éves tiszaigari fiú, aki egy tiszafüredi középiskola tanulója volt. Az autóbusz sofőrje könnyebben sérült, a jármű ugyanis a menetirány szerinti jobb oldalával ütközött neki a kamionnak. A szerelvény vezetője nem sérült meg. A sérülteket az egri, a debreceni, a karcagi és a szolnoki kórházba szállították.

A helyszínen járva, a balesetben megsérült járműveket látva azt a következtetést lehet levonni, hogy a helyközi járat - amely Nagyivánból, Tiszaigarról és Tiszaörsről szállított utasokat Tiszafüredre - valószínűleg a sűrű köd miatt ütközött neki a téglát szállító kamionnak. Tiszafüred térségét ugyanis reggel tejfehér, átláthatatlan köd borította, amely csak délelőtt tizenegy óra felé kezdett fölszakadozni. A kamion vezetője a rendőröknek azt mondta, hogy kivilágított szerelvénnyel várakozott. Molnár Miklós ezredes szerint a későbbi vizsgálatok fogják kideríteni, hogy a sofőr igazat mondott-e, mindenesetre az elsődleges adatok szerint - tette hozzá - a szerelvény szabályosan várakozott az úttesten. A kamion egy tiszafüredi telephelyre szállított téglát, s arra várt, hogy a rakományt lepakolhassa.

Az említett 34-es út tiszafüredi bevezető szakaszán ritkák a közlekedési balesetek, mivel az úttest itt könnyen belátható és egyenes. Ezen a szakaszon utoljára több mint tíz évvel ezelőtt történt súlyos kimenetelű karambol.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az autóbuszon mennyien utaztak, de az bizonyos, hogy nagyon sokan lehettek rajta, hiszen többen csak állóhelyet kaptak. A buszon azért volt sok általános iskolás, mert a térségben több falusi általános iskolát bezártak, így a diákok Tiszafüredre járnak tanulni.

Tiszaigar felől -  egy főleg iskolásokat szállító - menetrendszerinti Jászkun volán autóbusza járata a sűrű ködben belehajtott az út szélén álló téglákat szállító nyergesvontatónak.
Tiszaigar felől - egy főleg iskolásokat szállító - menetrendszerinti Jászkun volán autóbusza járata a sűrű ködben belehajtott az út szélén álló téglákat szállító nyergesvontatónak.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.