Bűntudat miatt visszavitték az ellopott holmikat

Miután a rablók rájöttek, hogy egy, szexuális támadások áldozatait segítő alapítvány számítógépeit lopták el, a betörők bocsánatkérő levél kíséretében visszatették őket az ajtó elé.

A banda egy kaliforniai San Bernardino megyében található, szexuális bűncselekmények áldozatait segítő, nonprofit szervezet irodáját törte fel elektronikai holmik után kutatva. A betörők mindössze hat percet töltöttek bent a riasztó megszólalása után és ezalatt kipakoltak nagyjából minden értékes dolgot.

Azonban amikor rájöttek, hová is törtek be, megszólalt a lelkiismeretük és a teljes berendezést visszaszolgáltatták. A holmit a bejárati ajtó elé tették és még egy levelet is - igaz, kicsit rossz helyesírással - mellékeltek hozzá.

A szervezet vezetőjét a rendőrség riasztotta másnap reggel, aki teljesen megdöbbent, amikor az iroda ajtaja elé ért. "Nem tudtuk, hová törtünk be. Visszahoztuk az egészet és reméljük, továbbra is sikerül az emberek életét megváltoztatnotok, az Isten áldjon titeket!" - idézte az üzenetet a Huffington Post.

A helyi rendőrhadnagy elmondta, ez az első eset a pályája során, hogy a betörők visszavitték az ellopott dolgokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.