Hírhedt börtönbe látogatott a pápa

Véget ért Ferenc pápa latin-amerikai körútja, amely során a katolikus egyházfő ellátogatott Bolívia leghírhedtebb börtönébe, a Santa Cruz-i Palmasolába. – Nem mehettem el úgy, hogy nem találkoztam veletek – mondta a pápa a komplexum lakóinak. A börtönben több ezer elítélt él a családtagjaival, köztük számos gyermekkel.

A Palmasola női elítéltjei várják a pápát
A Palmasola női elítéltjei várják a pápát
Alessandro Bianchi / Reuters

Ferenc pápa reformokat sürgetett a túlzsúfolt fegyintézetben, s hangsúlyozta, hogy a bent lakó gyerekek számára létfontosságú az oktatás. A CNN beszámolója szerint a legemlékezetesebb pillanat az volt, amikor a katolikus egyházfő személyes hangot ütött meg. – Talán azt kérdezitek magatoktól: ki ez, aki előttetek áll? Szeretnék erre egy olyan gondolattal válaszolni, amiben teljesen biztos vagyok. Olyasvalaki áll előttetek, aki megbocsátást nyert. Olyan ember, akit rengeteg bűntől mentettek meg” – mondta a pápa, aki a beszámolók és a képek tanúsága szerint testbeszédével is közvetlenséget sugárzott.

A Buenos Airesben született katolikus egyházfő nem először járt börtönben: márciusi nápolyi látogatása alkalmával nemcsak a délolasz város egyik nyomornegyedébe látogatott el, de a Poggioreale börtönbe is elment, ahol együtt ebédelt a rabokkal. A menü tészta, borjúszelet és édesség volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.