Bűnmegelőzési trükkök 60 felettieknek

Egyedülálló bűnmegelőzési klub indult időseknek Újbudán, ahol havonta ismert szakemberek tartanak előadásokat, és bemutatkoznak azok a kortárs-segítők is, akik szakemberként - például nyugdíjas rendőrként - segíthetik a tanácsadást.

A XI. kerület által szervezett Bűnmegelőzési Klub az Újbuda 60+ nevű program keretén belül szerveződött, hogy helyi, 60 év feletti lakosok információt és segítséget kapjanak arról, miképp tehetnek többet saját biztonságukért. Az alprogramban az önkormányzat mellett részt vesz a kerületi rendőrkapitányság és az Újbudai Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Centrum is

Az első, tegnap esti klubfoglalkozáson csaknem százan vettek rész, nekik Szabó László, a Kék fény című televíziós műsor egykori műsorvezetője Bűnesetek régen és ma címmel tartott egy egyórás előadást.

A Bűnmegelőzési Klubot a tervek szerint havonta egyszer rendezik meg, mindig más, aktuális témával, és ahhoz kapcsolódó helyszínen. A következő foglalkozás augusztus 26-án lesz. A prevenciós program keretében korábban tanfolyamot is tartottak Újbudán az időseknek arról, miképp kerülhetik el az áldozattá válást, sőt a rendőrség külön kisokost is összeállított e témában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.