Bűnmegelőzés címen férkőzött kislányok közelébe

Kiskorúak veszélyeztetésével gyanúsítanak egy volt Tolna megyei rendőrtisztet, aki bűnmegelőzési foglalkozások résztvevőivel szemben követte el a bűncselekményeket - közölte a Tolna Megyei Főügyészség eseti megbízott szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Bali-Fülöp Zsuzsanna elmondta: a gyanúsított magát bűnmegelőzési és drogprevenciós szakértőnek feltüntetve tartott tanfolyamokat diákoknak.

A képzéseken azonban nem bűnmegelőzési témájú előadásokat tartott, hanem megpróbált közel férkőzni a részt vevő lányokhoz, ajándékokat vásárolt, és szexuális tartalmú feladatokat adott nekik - tette hozzá.

A gyanú szerint a 2013. decemberben történt őrizetbe vételét megelőző években összesen 21 lánnyal törekedett intim kapcsolat kialakítására; két lánnyal - beleegyezésükkel - szexuális kapcsolatot létesített, hat kiskorú lánnyal pedig szeméremsértő cselekményeket végzett.

Közlése szerint az alezredesi rangban szolgált, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfi tagadja a bűncselekmények elkövetését.

A nyomozást a Szekszárdi Nyomozó Ügyészég folytatja, vádat a Központi Nyomozó Főügyészség Kaposvári Regionális Osztálya emelhet - mondta az eseti megbízott szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.