Bukósisakban gyógyul az elgázolt bébipávián

Még júniusban sérült meg az a kis pávián, aki most bukósisakot kapott a megmentőitől, ezzel segítve mielőbbi felgyógyulását.

Amikor megtalálták Eleanort, a kis páviánlányt, sokkal súlyosabb állapotban volt, mint ahogy az első ránézésre tűnt. Az akkor még szinte újszülött majom betört, hiányos koponyával, az egész arcát borító sebekkel került a dél-afrikai Centre for Animal Rehabilitációs és Oktatási Központba.

Forrás: Facebook

A kis pávián anyját egy autó gázolta halálra, valószínűleg ő is a balesetben sérült meg. Bár az orvosok szerint az is előfordulhat, hogy valaki szándékosan verte fejbe egy kemény tárggyal és az út mellett hagyta - írja a CARE a közösségi oldalán.

Az életveszélyes állapot ellenére a majomkölyök szépen gyógyul. "Eleanor Rooseveltről neveztük el, mert neki is olyan tünetei voltak egész életében, mint akinek korábban súlyos fejsérülése volt" - mondja az egyik gondozó.

Forrás: Facebook

A bébipávián a fejét csak az egyik oldalra tudja fordítani, az egyik szeme állandóan tikkel, néha izomgörcsök és rohamok gyötrik. A gondozói szerint azonban csak idő kérdése, és teljesen felépül. A kezdetek óta védik a koponyáján tátongó lyukat, legutóbb a korábbi kötés helyett egy bukósisakot kapott a fejére, hogy az egyre mozgékonyabb kölyök szabadon játszhasson.

Forrás: Facebook

"Kezd úgy viselkedni, mint egy igazi pávián, ez is mutatja, hogy az idegrendszeri károsodás nem lesz tartós, vagy legalább is enyhülnek majd a tünetek" - meséli a CARE munkatársa.  Eleanornak mostanra egy béranyát is szereztek, akit jól fogadott a kicsi, így remélik, hogy eltanulja majd a majomszokásokat tőle, és gyógyulása után egy páviáncsapat tagja lehet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.