Bukhatják taxis engedélyüket a részeg Uber-sofőr verők

Ittas vezetésért korábban elvették annak a taxisnak a jogosítványát, aki pénteken több részeg cimborájával rátámadt egy Uber-sofőrre a főváros XVIII. kerületében. Őt és még egy támadót a rendőrök már elfogtak. Őrizetben vannak, letartóztatásukról valószínűleg hétfőn döntenek. A taxis engedélyükbe kerülhet, ha a bíróság bűnösnek mondja ki őket.
Mint arról már korábban beszámoltunk, a támadás egy a Lőrinci Piac tőszomszédságában lévő bár közelében történt, egy kőhajításnyira a rendőrkapitányságtól. Egy férfi Ubert rendelt a kocsma elé. Meg is érkezett a jármű, amelyet korábban taxiként használták, azért sárga színű volt.

Kis idő múlva beült egy ittas férfi, és megkérdezte, elvinné-e egy bizonyos címre. A férfi nemet mondott. Szóváltás közben az önjelölt utas megkérdezte, hogy a sofőr uberes-e. Dulakodás kezdődött köztük, amelybe a verekedő taxis társai is beszálltak. A bántalmazott Uber-sofőr az RTL Klub híradójának nyilatkozva azt mondta: ütötték, rúgták, ráléptek a fejére. Szerinte annak köszönhette az életét, hogy úgy tett, ahogy állítólag medvetámadás esetén is kell: halottnak tettette magát.

Támadói nem kímélték az autóját sem, ami egyébként kölcsönben volt nála. Letörték az egyik visszapillantóját és itt-ott behorpasztották. A tulajdonos becslése szerint 200 ezer forint kár keletkezhetett benne.

A rendőrök a hat-hét támadó közül eddig kettőt fogtak el, ők őrizetben vannak és hétfőn döntenek az előzetes letartóztatásukról. Társaikat még keresik.

Úgy tudjuk, amennyiben az ügy bíróságra kerül, és a bíróság bűnösnek mondja ki a verekedő taxisokat, jó időre elveszíthetik a taxi engedélyüket. A TV2 Tények című műsorában a BKK illetékese is úgy nyilatkozott, hogy erkölcsi bizonyítvány nélkül esélyük sincs az engedély megtartására.

Azt szintén a Tények tudta meg, hogy a verekedést kirobbantó taxisnak jelenleg nincs jogosítványa. Úgy tudják, ittas vezetésért vonták be az okmányát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.