Budapesti otthonban kényszeríthetik szexre a gyerekeket

A budapesti Alföldi utcában lehet az az intézmény, ahol szexuális visszaélések zajlottak. Az ügyben már belső vizsgálat és rendőrségi nyomozás is indult.

Magyar Nemzet értesülései szerint a Fővárosi Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Alföldi utcai, I. Számú Befogadóotthona az az intézmény, ahol a nevelők szexre kényszerítették a gyerekeket magasabb zsebpénzért. Néhány napja a Bors leplezte le, mi zajlik az intézmény falai között. Az érintett gyerekek 9-10 és 13-15 évesek.

Az Alföldi utcai intézményt egy Facebook-oldalon nevezték meg. A kommentelők véleménye alapján az központ a legrosszabbak között van. Az Alföldi utcában van a hazai gyermekelhelyezés egyik központja is, az intézményben pszichológusok, gyermekvédők és gyógypedagógusok dolgoznak, akik a gyermekek sorsáról hivatottak dönteni.

Az otthonban körülbelül 2-3 hónapot töltenek a gyerekek. Összesen nyolc nevelő, 23 gyermekfelügyelő, egy pszichológus, egy fejlesztőpedagógus és egy gyermekvédelmi ügyintéző szerepel az intézmény honlapján. Az Alföldi utcába általában olyan fiatalok kerülnek, akiket saját érdekükben szakítanak el a családjuktól.

Az intézmény dolgozóit állítólag nagyon megviselték a vádak. Kiderült, hogy az intézményt több hozzátartozó támadta azért, mert elvették a gyereküket tőlük. A Magyar Nemzetnek nyilatkozó, az ügyet ismerő forrás úgy véli, bosszúról van szó, a bulvárlapban leírt esetek nem történtek meg. Valaki le akarja járatni az otthont.

Tegnap azonban az ATV Egyenes beszéd című műsorában megszólalt az intézet egyik lakója, aki májusban került az otthonba. A 16 éves lány azt állítja, neki is felajánlották, hogy álljon prostituáltnak, és azt is, hogy feküdjön le a nevelőkkel, s ezért majd több zsebpénzt kap. Elmondása szerint az egyik női nevelő rendszeresen verte a gyerekeket, volt akit a lépcsőről is lerúgott. A lány rendőrséghez fordult, de 11 napon belül lezárták az ügyét, mert a nevelők azt mondták, hazudik.

Az otthonban belső vizsgálat indult. A gyermekvédelmi szakértő szerint a lehető legrosszabb, hogy épp egy olyan intézmény keveredett gyanúba, amely a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat, a hazai gyermekvédelem szakmai irányító szerve.

Az ügyben csütörtökön azonnali vizsgálatot rendelt el az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.