Budapesten és 9 megyében már narancsriasztás van

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kilenc megye, Baranya, Fejér és Komárom-Esztergom, Somogy, Veszprém, Tolna megye, Bács-Kiskun, Pest és Nógrád megye egyes kistérségeire, valamint Budapestre második fokozatú (narancs) riasztást adott ki heves zivatar veszélye miatt. Több más megyében jelenleg elsőfokozatú riasztás van érvényben.

Már a következő órákban számítani kell heves zivatarokra, amelyeket nagy erejű szél és jég kísérhet, rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután kiadott közleményében.

Villám az égbolton
Budapest, 2013. május 2. Villám az égbolton Budapesten a XIV. kerületben a Dózsa György útról fotózva 2013. május 2-án. MTI Fotó: Mohai Balázs

A meteorológia csütörtök éjfélig szóló figyelmeztető előrejelzése szerint Hajdú-Bihar és Békés megye kivételével az egész országban lehetnek heves zivatarok, illetve felhőszakadás. Ezek miatt a legtöbb helyen elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, de Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyében másodfokú figyelmeztetés van.

Pénteken napközben és este az ország keleti, délkeleti felében lehet dörgés, villámlás. Emellett néhol – főként a Dél-Dunántúlon és a Duna-Tisza közén – heves zivatar is lehet, amelyet 90 kilométer/ óra fölötti szélroham és nagyobb méretű jég kísérhet. Helyenként rövid idő alatt nagy mennyiségű – 20-40 milliméter, egyes országrészekben ennél is több – csapadék is hullhat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.