Budapesten nyílik Jamie Oliver következő étterme

Isztambul, Moszkva és Rotterdam után Magyarországon nyit éttermet Nagy-Britannián kívül a népszerű angol sztárséf.

Jamie's Italian nevű éttermében a könyveiben is bemutatott viszonylag hétköznapi, megfizethető ételeket kínálják majd, nagyon jó minőségű alapanyagokból – írja az Index. Azt, hogy ez a megfizethetőség Magyarországon árban kifejezve mit jelent, még nem lehet tudni.

A franchise-rendszerben működő étteremhálózatot itthon Zsidai Zoltán Roy próbálja meghonosítani. Családi vállalkozása, a Zsidai Group több étteremnek is tulajdonosa. Övék a Spíler, az ÉS, valamint a Baltazár nevű szálloda és a hozzá tartozó étterem is. 

A franchise-hoz tartozás szigorú kritériumokat jelent a helyiség és az alapanyagok tekintetében is. Utóbbinak tökéletesen genetikai módosításoktól mentesnek kell lennie, húst csak olyan tenyésztőtől lehet venni, aki nem használ antibiotikumot, és mindennek fenntartható forrásból kell származnia.

Az általában 100-150 fős éttermek belső dizájnját saját belsőépítészeikkel tervezik. A tervek szerint az étterem – Zsidai több vállalkozásához hasonlóan – a Várban lesz. 

A séfet a magyar tulaj választja ki Jamie Oliverék egyetértésével. A valószínűleg magyar szakácsnak 8 hetes képzésen kell majd részt vennie Londonban. Később ugyanis csak Jamie receptjeiből dolgozhatnak. Egyedül a napi ajánlaton lehetnek saját – Oliverék által jóváhagyott – receptjei.

Jamie Oliver 1999-ben a Pucér szakács című televíziós főzőműsorral indult, amely óriási siker lett világszerte. Az ebből készült szakácskönyv pedig bestseller lett. Első olasz éttermét 2008-ban Oxfordban nyitotta, mára negyven működik belőle a szigetországban, és harminc a világ különböző pontjain. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.