Budapest lett a világ második legromantikusabb városa

A világméretű online felmérésen ugyan az Eiffel-torony lett a második legromantikusabb helyszín, ám még ez sem tudta Párizst a tíz legromantikusabb város közé emelni. Budapest viszont meglepetést okozott.

A Foursquare közösségi oldala nemrég felmérést készített arról, hogy felhasználóik szerint melyek a világ legromantikusabb városai, illetve helyei. Az eredmények nem kis meglepetésre borították a papírformát: a romantika netovábbjának tartott Párizs ugyanis be sem került a TOP10-be. Az első helyet Prága csípte meg 26%-kal, Budapest mindössze 2%-kal maradt le mögötte, így a második helynek örülhetünk, és a maga 25%-ával dobogós lett Róma is. A legjobb tízbe bekerült még Koppenhága, Berlin, Athén, Brüsszel, Velence, Bécs és Milánó.

A prágai Óváros tér ünnepi fényben
A Christmas tree is illuminated as the traditional Christmas market opens at the Old Town Square in Prague November 26, 2011. REUTERS/David W Cerny (CZECH REPUBLIC - Tags: CITYSPACE SOCIETY)

A legromantikusabb helyek listáját egy felkapott New York-i étterem, a már nevében is költői One if by Land, Two if by Sea vezeti. Második lett a párizsi Eiffel-torony, míg a harmadik pedig a New York-i High Line park. 

A felmérésből kiderült az is, hogy az emberek általánosságban az éttermeket tartják a legromantikusabb helyszíneknek, ezen belül is az olasz, majd a francia és az amerikai éttermeket. Különös módon a kaszinók is előkelő helyezést szereztek, a tíz legromantikusabb hely közül hatban lehet pénzt nyerni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.