Búcsúzzon el a nyárra a Szabadság hídtól!

Korszerűsítési munkák miatt csütörtökön ideiglenes menetrend lép életbe a fővárosban a Bartók Béla úti és a Fehérvári úti villamosok közlekedésében, ez augusztus végéig lesz érvényben. A Szabadság hidat erre az időszakra teljesen lezárják - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

A változásra azért van szükség, mert a szakemberek megkezdik a Bartók Béla úti és a Fehérvári úti 35 villamosperon felújítását, valamint átépül a villamospálya is a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér között.

A Szabadság hidat nemcsak a villamos-, hanem a közúti forgalom elől is teljesen lezárják, és közúti forgalmi változások lesznek a Szent Gellért téren, a Bartók Béla úton, a Móricz Zsigmond körtéren és a Fehérvári úton is.

Várhatóan a nyári tanítási szünet végéig nem jár a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos, a 17-es csak a Móricz Zsigmond körtérig megy, a 19-es pedig a Rudas gyógyfürdőig a Bécsi út felől. A dél-budai végállomásokig pótlóbuszok szállítják az utasokat, ezek jelentős része alacsonypadlós, légkondicionált jármű lesz. A pótlóbuszok az Erzsébet hídon át haladnak. A Fehérvári úton közlekedő buszjáratok és a pótlóbuszok is a Szerémi útra terelve közlekednek.

A BKK azt javasolja, hogy aki teheti, a sűrítve indított 4-es metróval utazzon. Dél-Buda felől a Fővám tér és a Kálvin tér a 4-es metróval lesz elérhető, míg az Astoriára vagy a Deák Ferenc térre utazóknak pótlóbuszra érdemes szállniuk. Dél-Buda felé a 133E autóbuszok a Rudas gyógyfürdő megállónál is megállnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.