Búcsút inthetünk a tiramisu otthonának

Március 30-án végleg bezár a Le Beccherie nevű étterem, a hely, ahol a '60-as években először kínálták a vendégeket tiramisuval - adta hírül a brit Daily Mail.

A Velence melletti Trevisóban található vendéglőt 1939-ben nyitották meg, a tulajdonosok, Ada és Aldo Campeol álmodták meg a babapiskóta, feketekávé, mascarpone sajt és kakaópor felhasználásával készülő süteményt, amelynek neve olaszul azt jelenti, "kapj fel" vagy "dobj fel".

"Minden véget ér egyszer" - mondta szomorúan a riporternek a hely tulajdonosa, a tiramisu feltalálóinak unokája, Carlo Campeol. A 60 éves férfi elmondása szerint a világhírű sütemény sem tudta megmenteni az üzletet, mert a 2007-ben kezdődő gazdasági válság miatt elmaradtak a látogatók, és az utóbbi években megváltoztak a fogyasztói szokások is: ma már a gyorséttermeket keresik inkább az emberek, míg régen megadták a módját az evésnek, és nem sajnálták az időt az ebédre vagy vacsorára.

Tavaly szeptemberben Treviso kérte, hogy az Európai Unió ismerje el a tiramisu szülőhelyének a várost, és adjon neki olyan speciális státuszt, mint amilyet Franciaország kapott a pezsgő miatt.

Veneto kormányzója, Luca Zaia, aki támogatta az uniós kérelmet, nagyon elkeseredett a hír hallatán. "Nem ilyen történetekről akarok olvasni. Ezzel nemcsak Treviso történelmének egy része ért véget, de a világ gasztronómiai kultúrájában is lezárult egy fejezet" - mondta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.