Búcsúlevelében bombával fenyegetett az öngyilkos férfi Siófokon

Öngyilkosságot követett el néhány nappal ezelőtt Siófokon egy német férfi, aki búcsúlevelében azt írta, bombákat helyezett el a házában.

A rendőrök péntek délben zárták le a Tessedik utca felét Siófokon, hogy a tűzszerészek átvizsgálhassák annak a német férfinak a házát, aki néhány napja öngyilkos lett. A rendőrök, katasztrófavédelmisek és mentők azért vonultak ki a helyszínre, mert a német állampolgárságú férfi búcsúlevelében (egyes információk szerint e-mailben) azt írta, bombákat helyezett el a házában.

Bár a férfi testét napokkal korábban elszállították, a levél csak pénteken került elő.

– Azt beszélik, hogy katonaember volt valamikor, így aztán komolyan kell venni a fenyegetését – mondta a Somogyi Hírlap tudósítójának egy fiatalasszony, aki az Irinyi és a Tessedik utca sarkán kíváncsiskodott. – Borzasztó, hogy egy fél utcát veszélybe sodort. Talán az asszonyának akart ezzel ártani?

Az öngyilkos német férfi felesége házuktól nem messze egy műanyag széken ült arcát a kezébe temetve, az utcabeliek kávét, vizet vittek neki, és közben azt találgatták: vajon hol lehetett a nő az elmúlt napokban?

A helyszínelés, amely miatt a közelben lakók nem mehettek haza, háromnegyed három után nem sokkal ért véget. Az épületben nem találtak robbanószerkezetet. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata nem sokkal később közleményt adott ki, melyben tudatta: az ügyet közigazgatási eljárás keretében vizsgálják, és egyéb információkat nem áll módjukban közölni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.